Így programozd a vizet a saját mandaláddal (is)

 Olvasási idő ~10 perc | Egy finom melange és egy kis szelet süti mellé ajánljuk ^^

 

A víz csodákra képes. Elég csak arra gondolnunk hogy reggel, ébredés után egy pohár, tiszta víz, beindítja egész szervezetünket, aktiválja belső szerveinket. 

A tiszta víz az egyik legfontosabb érték a földünkön. Mindenkinek szüksége van rá az élethez. Mára a háztartások kb 98%-a rendelkezik higiéniai szempontból tiszta ivóvízzel. Azonban az, hogy higiéniailag tiszta nem jelenti azt, hogy rendelkezik az egészség megőrzéséhez szükséges minden fontos tulajdonsággal.

Mit jelent ez?

Ősi tanítás, hogy minden emberi testnek van egy alapvető rezgése, és ha rá tudunk hangolódni erre a frekvenciára, úgy a magunkkal való kapcsolatunk egészségesebbé és gazdagabbá válik. Hasonló ez ahhoz a vélekedéshez, miszerint a földnek is megvan a saját frekvenciája, és jó hatása van ránk, ha összhangba kerülünk ezzel a frekvenciával.

A modern tisztító és esetenként palackozó folyamatokon átment víz korántsem biztos, hogy azokat az energiákat hordozza, amikre neked szükséged volna. Amikor vizet iszol, tested azokat a rezgéseket veszi át a víztől, amelyek hozzá vannak kapcsolva. Ezért érdemes például a megfelelő technikák segítségével olyan vizet programoznod, amiben már benne vannak az úgynevezett jólét energiák, hogy amikor a vizet megiszod, akkor azok a pozitív energiák hassanak a testedre amelyek a számodra szükséges energiákat tudják aktiválni vagy fokozni, és vonzani az életedbe!

Hogyan teheted ezt meg?

Többféle módszer is létezik, azonban mindegyikben közös az, hogy rezgéseken, hulámokon alapszik. Nézzük a leggyakoribbakat:


A hangterápiás módszer

A hangok harmonizáló, egészséget támogató hatását évezredek óta ismerik és alkalmazzák az emberek, de a hangérzetek és a hangok élettani hatásának mai értelemben vett tudományos vizsgálata csak a 19. században kezdődött el. A 20. század fizikai, zenepszichológiai, művészetpszichológiai, hangpszichológiai kutatásainak, neves agykutatók munkájának köszönhetően mára a hangterápia, rezgésterápia, zeneterápia már nem számít misztikumnak.

A hangterápia, rezgésterápia, mint rezgésekkel, energiával való kezelés lényege abban áll, hogy a test energiamezejében keletkező zavarok gyógyító rezgések segítségével harmonizálhatóak. A megzavart energiaegyensúly helyreállítása lehetővé teheti a gyógyító energia szabad áramlását, s ez az energia-harmónia egészséget, vitalitást, érzelmi stabilitást, elégedettség érzetet eredményezhet.

Ennek megfelelően, ha számodra kedves hangok forrásának közelében tartod a meginni kívánt vizet legalább 10-15 percig, akkor az átveszi ezeket a rezgéseket és feltöltődik velük, számodra sokkal kedvezőbb hatásúvá válik. Ilyen hangforrás lehet mondjuk egy hangszóró, amiből a kedvenc zenéd szól, de akár te magad is énekelhetsz, dúdolhatsz a víz közelében.

Mennyire más megvilágításba kerül így az “iszom minden szavad” kifejezésünk. Ugye?

 

Az agykontroll módszer

Ugyancsak régóta tudományosan is elfogadott gyógyászati módszer az agykontroll, ami dióhéjban fogalmazva az agy teremtő erején alapul. Az agy teremtő ereje a gondolatokon alapszik, a gondolatok pedig nem mások, mint az agy által keltett hullámok, azaz rezgések.

Ha ismered az agykontroll módszerét, akkor érdemes ezt a teremtő erőt az általad fogyasztani kívánt vízre is irányítanod.Gondolj arra a pozitív dologra amit szeretnél a víznek átadni, majd képzeld el hogy ezt beleteszed a vízbe (akár az alakját is elképzelheted), majd az elterjed benne! Ezáltal a víz megtelik a számodra szükséges energiákkal.


Az energia áramoltatásos módszer

Ha képes vagy áramoltatni magadban az energiát, akkor is kedvező helyzetben vagy. Ha még nem ismered, akkor sem kell csüggedned, hiszen ez a módszer is tanulható, azonban itt most csak a használatára térek ki. 

Tedd a vizet a két kezed közé úgy hogy kezeid ne érjen össze és az energia haladási útja a vízen át menjen. Kezdd el áramoltatni az energiát és közben képzeld el, hogy mit szeretnél hogy hordozzon a víz! Koncentrálj és vizualizáld hogy a kezedből az információt átveszi a víz! Ha vallásos vagy, akkor tökéletesen működhet itt egy ima, de ha nem, akkor éppen olyan jó egy mantra, egy vizualizált kérés is.


A kristály módszer

A kristályok vagy marokkövek különböző rezgéseket bocsátanak ki magukból, olyan finom energiamezőkkel rendelkeznek, amelyek az élőlényeket különböző energiákkal töltik fel, védik, a belső energiaáramlást szabályozzák. A kristályok rezgési frekvenciája az elemi összetevőiknek megfelelően különböző, és így a szervezeted különböző pontjain képesek rezgéseikkel az auránk, illetve az adott szerv eredeti, ideális rezgési állapotát visszaállítani. A gyógyítás mechanizmusát, végeredményét a szervezetben előforduló valamennyi életfolyamatért, illetve jelenségért felelős ásványi anyag és kristályszerkezet kölcsönös együtthatása adja meg. Az ásványok fizikai, lelki és szellemi síkon egyaránt hatnak.

Használatukhoz a megtisztított gyógyító követ egyszerűen csak tedd bele a vízbe vagy annak közvetlen közelébe. Nagyon figyelj arra, hogy az ásványok tárolják a negatív energiát is, ezért különösen fontos őket minden használat előtt megtisztítani és feltölteni!


A szimbólumterápiás, vagy mandala módszer

A szimbólumterápiás módszer egyedi módon ötvözi a színek, és szakrális geometriai formák rezgését, amik különböző frekvencia tartományon működnek. Ez egyfajta meditatív úton történő, képi megjelenítésekkel dolgozó módszer. Lényege, hogy relaxált, ellazult állapotban belső világod tartalmait képi formákba öntöd. Ennek segítségével születik meg a saját mandalád, amely az aktuális élethelyzetednek valamint külső és belső állapotodnak a legmegfelelőbb segítő, erősítő mintája. Azt is mondhatnánk, hogy lelked aktuális állapotának egyfajta kivetülése ez. 

Az ilyen szimbólumrendszerekből épülő mandalák az előző módszerekhez hasonlóan rezgésekkel működnek. Egyfajta energetikai alapon működő, szakrális harmonizálók. Nemcsak a színeiket alkotó fény rezgéseit közvetítik, hanem a mintákat alkotó, megfelelő sorrendben elhelyezett szimbólumok erejét is egyesítik. Nem csupán önmagukban tároló rezgésinformátorok, hanem a mandalán keresztül áramló fénykódokat, frekvenciákat is közvetítenek. Kozmikus sugárzók, amelyek jótékonyan hatnak a tudatosságra és ezen keresztül információkat közvetítenek az emberi energetikai rendszerre. A szervezet számára sejtszinten olyan energiamezőkhöz kapcsolódik, amelyek közvetlenül a létezés forrásából közvetítenek és ébresztik fel az egységtudatosságot a tulajdonosuk számára!

A poharad alá helyezett mandala éppen ezeket az energiákat képes átadni a víznek. De ötvözheted is az itt leírt módszereket és használhatod akár mindet is egyszerre a mandalád előtt. A hatás nem fog elmaradni.

De van még egy pozitív hozadéka a ennek a módszernek: nemcsak a vízprogramozás során hat. Használat után, a víz fogyasztása közben is kifejti hatását ha szemléled. Sőt! A nap bármely szakában végzi a dolgát a közeledben, hiszen rád közvetlenül is hatással van.

Meddig programozd a vizet?

A programozási folyamat 10 perctől akár egy egész napig is tarthat. Ahány forrás, annyi javaslat. Általánosságban elmondható, hogy a legtöbb esetben elegendő egy fél órás vízhangolás, de tulajdonképpen teljesen rád van bízva. 24 óránál tovább azért mégsem érdemes végezni ezt a folyamatot, már csak a “jóból is megárt a sok” elv mentén gondolkodva is, de a vízben lévő romlandó anyagok miatt sem érdemes túl hosszúra nyújtani. Ugyan ki szeretne poshadt vizet inni? :)

Nem elég azonban a vizet programozni.

A programozási folyamatot követően, érdemes odafigyelni a fogyasztás mikéntjére is. Ahhoz hogy a legkedvezőbb hatást érhesd el, próbálj ellazulni, egyfajta relaxált állapotba kerülni! Erre azért van szükség, mert ebben a módosult tudatállapotban nyitottabbá, befogadóbbá válsz a hasznos energiákkal szemben. Befelé forduló befogadó figyelemmel szemlélve vizsgálhatod a hatást, de gyakran gondolataid is könnyen rendszereződhetnek így, és új megvilágításba helyeződnek. Ezt felhasználva pedig más nézőpontból is rátekinthetsz saját (akár csak napi) problémáidra, jobban megérthetjed és képessé válhatsz átformálni hozzá fűződő érzelmeidet.

Egy kiváló, rövid meditációs technika a vízfogyasztáshoz:

  1. Helyezkedj el kényelmesen
  2. Végy néhány mély levegőt és lassan fújd ki
  3. Érezd, ahogy távozik a pillanatnyi stressz, ahogy tested ellazul
  4. Csak a légzésedre figyelj
  5. Nagyjából 10-20 egyenletes mély levegővétel után ha szeretnél, megfogalmazhatsz egy kérést is, amit szeretnél most a víz segítségével elérni
  6. Jelen időben fogalmazz, mintha már el is érted volna
  7. Képzeld el, hogy már el is érted amit kívántál. Figyeld meg ezt az érzést! Mártózz meg benne!
  8. Ha akarod, nyisd ki a szemed és idd meg a vizet
  9. Ne felejts el hálát adni! Már egy szimpla “köszönöm” is csodákra képes

 

Más számára is programozhatok vizet?

Másnak is programozhatsz vizet, mert az általad a vízbe juttatott információ rezgése, mindenkire jótékony hatással van, de ne feledd: az általad hangolt vízbe mindig benne lesz a te energiád is, így legjobb, ha mindig a saját magad által programozott vizet fogyasztod. Mivel mindannyian különbözőek vagyunk, eltérő szükségletekkel, egyáltalán nem biztos, hogy a másiknak azokra az energiákra van szüksége, amelyeket te épp hordozol. Nem kell rosszra gondolni, de előfordulhat, hogy nem teljes figyelemmel készíted a vizet, vagy valami épp nyomaszt esetleg negatív élmény él benned, aminek az energiája belekerülhet a vízbe. Rád ez hatástalan lenne, hiszen épp megszabadulnál tőlük a víz fogyasztásával, de ha valaki más fogyasztja el őket, akkor akaratlanul is kárt okozhatsz vele.

Legjobb elkerülni az olyan programozott vizek fogyasztását, amelyeket nem tudod vagy nem ismered eléggé azt aki programozta.