Így válassz egyedi mandala alkotót

Olvasási idő: ~ 1,5 perc | egy finom espresso mellé ajánljuk :)

A mandala nem csupán egy művészeti alkotás; egy tükröt tart elénk, mely visszatükrözi belső világunkat, és rezonál a lélek rezgésével. A tökéletes mandala kiválasztása így nem pusztán esztétikai kérdés. Ha Te is a mandalák varázslatának rabjává váltál, akkor valószínűleg tudod, milyen fontos a tökéletes mandala kiválasztása. De hogyan is dönthetsz jól egy ilyen sokszínű választékot felvonultató piacon, ahol szó szeront többszáz mandala alkotó közül választhatsz? Összeszedtük a legfontosabb szempontokat!

  1. Az alkotó személyisége és tudása: Egy mandala nem csak a szem számára készül. A közhiedelemmel ellentétben legfőképpen nem. Attól, hogy szép, még koránt sem biztos, hogy hasznos is lesz számodra. Fontos, hogy az alkotó személyisége és értékrendje rezonáljon a Tiéddel. Figyeld meg, hogy segít-e téged az alkotó a kiválasztásban! Szükség esetén javasol-e neked színeket, formákat, amelyek jelenlegi élethelyzetedhez illenek? 

  2. Személyre szabottság: A személyes mandala lényege a személyre szabottság. Kérdezd meg az alkotót, lehet-e változtatni az elkészülés előtt! Ha nem, akkor bizony az nem a te mandalád lesz, hanem az alkotóé. Hiába szép, de soha nem lesz olyan hasznos számodra, mint az, amelyiket tulajdonképpen a te pontos, finomhangolt utasításaid alapján készít el az alkotó. Ha nincs ilyen lehetőség, akkor légy óvatos

  3. Alkotói tanácsadás: Nem mindenkinek van tiszta elképzelése arról, milyen mandalára van szüksége. Egy jó alkotó nem csak művész, hanem egyfajta tanácsadó is. Tudja, melyik szín, forma vagy szimbólum mire jó, és melyikre van épp szükséged. Nem csak úgy tetszés szerint használja a mandalák elemeit, hanem tudatosan úgy építi fel a mandaládat, hogy az számodra az aktuális szükségleteidnek leginkább megfeleljen. Kérdezd meg a választott alkotódat, hogy szükség esetén ő biztosít-e ilyen tanácsadás!

  4. Pontosság és tudatosság: Az egyedi mandalakészítés érzékeny művészeti forma. Helytelenül használt arányok vagy szimbólumok teljesen megváltoztathatják annak energetikai hatását. Rossz irányba húzhatják, vagy eltorzíthatják az energiákat. Az is előfordulhat így, hogy a kívánt hatás teljesen ellenkezőjét érik el végül. Egy hozzáértő alkotóval ez nem fordulhat elő. Járj utána, milyen pontossággal dolgozik a választott alkotód!

  5. Referenciák és visszajelzések: Tekintsd meg az alkotó korábbi műveit, és olvasd el az ügyfelek visszajelzéseit. Egy jó művész mögött elégedett ügyfelek állnak.

  6. Az elkészítés ideje: Egy-egy mandala létrehozása időigényes munka. Gyakran napokat is igénybe vehet. Azok az alkotók, akik elegendő időt és energiát szánnak a művükre, valószínűleg magasabb színvonalú munkát végeznek. Nézz utána, mennyi idő alatt készül el a mandaláddal a választott alkotód!

  7. Ár-érték arány: A minőségi munkának ára van. De egy igazán személyre szabott mandala hosszú távon kincsként szolgál lelkednek. Ha valami most még nem elérhető áron van számodra, de érzed, hogy arra volna szükséged, inkább várj! Ne vásárolj mandalát csak azért, mert vásárolni akarsz. Nem érdemes olyasmibe fektetned, ami nem téged fog szolgálni. El jön a te időd, és amikor így lesz, sokkal boldogabb leszel a tökéletesen rád szabott mandalával.

És még valami

Ha főként a jobb agyféltekéd az aktívabb: mindig használd az intuíciódat!

jobb agyfélteke dominánsak jó művészi hajlamúak, jó problémamegoldó képességekkel rendelkeznek, valamint vizuális típusúak. Ha te is ilyen vagy, akkor választás előtt értsd meg a motivációd, figyelj önmagadra, a belső hangodra. Szeretnél egy képet, ami színt és pozitív rezgéseket visz a szobádba? Olyan mandalát szeretnél, amely segít leküzdeni egy aktuális akadályt? Bármi is az oka, tisztázd le magadban, mielőtt választasz. Aztán nyugodj meg, lélegezz mélyeket, és vedd sorra a lehetőségeidet. Engedd, hogy az intuíciód vezessen a választásban. Válassz olyan mandalaalkotót, akinek a mandaláihoz vonzódsz, ami "jó jó választásnak" tűnik, vagy boldoggá, erőssé vagy energikussá tesz. Nincs jó vagy rossz választás, de egy intuícióval meghozott döntés általában a legjobb módja annak, hogy megtaláld és munkába állítsd a számodra legkedvezőbb mandalát.

Ha főként a bal agyféltekéd aktívabb: tudj meg a lehető legtöbbet a mandalák elemeiről!

bal agyfélteke dominánsakra jellemző a jó beszédkészség, az analitikus gondolkodásmód, a jó matematikai, logikai képesség. Ha te is ilyen vagy, akkor ha többet megtudsz egy mandala alkotóelemeiről, az segíthet számodra kapcsolódni a mandala szépségéhez és erejéhez. A szín, szám és felhasználási szándék csak néhány jellemzője egy mandalának, amik együtt teszik azt erősebbé. Azon színek és számok mögötti jelentések megértése nagyban segít kiválasztani a számodra megfelelő mandalát. Következő cikkünkben többet megtudhatsz a mandalák elemeiről.

Végezetül, ne felejtsd el, hogy a Mandala4U-nál mindig készen állunk, hogy segítsünk neked megtalálni az igazán tökéletes mandalát.