Így használd a tízmilliószoros napokat

Olvasási idő ~7 perc | Egy finom latte macchiato mellé ajánljuk ^^


A tibeti hagyományok szerint a “nagy” Buddha (Dharmacsakra) napokat nevezi 10 milliószoros napoknak. Évente négy ilyen nap is van.  Egyébként is fontos a pozitív cselekedetre és gondolatokra való törekvés gyakorlása, de ezeken a napokon különös jelentősége van, hiszen minden cselekedetünk tízmilliószorosan hat ilyenkor.

Egy évben négy ünnepség keretében emlékeznek meg Shakyamuni Buddha életének legfontosabb állomásairól. Úgy tartják, hogy ezen napokon a pozitív és negatív cselekedetek hatása is tízmilliószorosára hatványozódik.

De miért fontos ez számodra?

  • A tízmilliószoros napok titka a teremtő erőben rejlik. Ez azt jelenti, már gondolati szinten is könnyedén képes vagy változást elérni ezeken a napokon. Ha ilyenkor képes vagy gondolkodásodon változtatni és olyan pozitív gondolatokkal megtölteni elmédet, amelyek céljaid felé vezetnek, megnyugvással és békével töltenek el, akkor hatalmas lépést tehetsz afelé, hogy megszabadulj az ártó gondolataidtól.

    Ha cselekedni is hajlandó vagy ezen pozitív gondolatok kapcsán akkor pedig akár könnyedén megszabadulhatsz a számodra káros, régi szokásaidtól, érzelmeidtől vagy tetteidtől is.

  • Ügyelj a gondolataidra, és próbálj ezen a napon csak a pozitív gondolatoknak energiát adni!

    Ez nem jelenti azt, hogy egyáltalán nem gondolhatsz negatív dolgokra. Hacsak nem vagy évtizedek óta gyakorló tibeti szerzetes, ez szinte biztos, hogy nem is fog menni. Talán még nekik sem sikerül teljesen :) De ne aggódj, nem is ez a cél!

    Maga Buddha is arra kérte tanítványait, hogy nyugodtan vizsgálják meg a szenvedést, a negatív eseményeket, a rosszat. Arra biztatta őket, hogy fogadják el ezeket úgy, ahogyan vannak, olyan negatívnak, amilyenek. Figyeljék meg őket alaposan és próbálják meg bennük észrevenni a jót is, hiszen semmi sem csak jó és semmi sem csak rossz.

  • Remek módszer ez számodra is a tízmilliószoros napokon. Koncentrálj a jóra, és minden helyzetben próbáld meglátni a pozitív oldalt! Talán a legegyszerűbb, ha tudatosan gondot fordítasz rá, hogy a lehető legtöbb negatív gondolatodat pozitívra cseréld. Nagy terheid, vétkeid feloldását is érdemes erre a napra időzíteni. És ne feledd a kérés erejét! Kérj szép dolgokat, jóságot, elégedettséget, boldogságot nemcsak magadnak, hanem a környezetednek, a körülötted élőknek is! Kérhetsz egészséget, megértést de vigasztalódást is. Fontos szem előtt tartani, hogy nemcsak a pozitív kérések hatnak ilyenkor tízezerszeres erővel! Minden energia megsokszorozódik ezen a napon.

Néhány tipp, hogyan használd minnél hatékonyabban a tízmilliószoros napok energiabőségét:

  • –Kerüld a “nem”-et! Még a gondolataidban is igyekezz kerülni a tagadó formát. Sem az Univerzum (vagy Sors vagy Isten; nevezd ahogyan akarod) sem az agyad nem ismeri a “nem”-et. Ügyelj arra, mit mondasz neki! Ezen a napon különösen aktívan és hatékonyan lehet a gondolatok teremtő erejét használni.

  • Az ilyen tízmilliószoros teremtő napok kiváló alkalmak lehetnek a káros szenvedélyekkel való leszámolásra, a rossz szokások elhagyására vagy új, jó szokásokra történő cseréjére, a múlt terheinek letételére, az új utakon történő elindulásra. Kifejezetten kedvező alkalom ez a hosszú távú elköteleződésre (mint a sport, az edzés, a tanulás, stb…). Sokszorosan kedvezően köttethetnek új ismeretségek is, de megtöbbszöröződik ilyenkor az esélye a fogantatásnak, a testi- lelki gyógyulásnak is.

  • Ahogyan a mindennapokban is fontos, de ma különös fontossággal bír, hogy adj hálát! Gondold végig, mi minden jó van jelen az életedben, mennyi klassz dolog történt veled, és milyen jó emberek vesznek körül! Adj ezekért hálát! Ez önmagában is gyógyító erővel bír, de ma ez is megsokszorozódik.

  • Vizualizáld, milyen világban élnél szívesen, mi tenne téged és szeretteidet boldoggá. Képzeld el lelki szemeid előtt, milyen életre vágynál! Ha van hozzá kedved, időd és energiád engedi, rajzold vagy írd is le a számodra harmonikus állapotot! Ha már van mandalád, tedd mindezt a mandalád előtt! Hihetetlen feltöltődést fogsz tapasztalni. Hatalmas teremtő erőt lehetsz képes így felszabadítani.

Ezekre az íratlan szabályokra érdemes figyelned:

  • ne légy önző
  • áramoltasd a szeretetet
  • örülj a kicsinek is
  • mosolyogj feltételek nélkül
  • adj valami jót másoknak
  • teremts jó gondolatokat, cselekedj pozitívan
  • engedd el a rosszat, a hibás berögzöttségeket
  • légy tudatos és belátó
  • ne rugaszkodj el a realitás talajától